- دوشنبه 5 بهمن 1394 - 15:09
- کد خبر : 386
- عکس روز

بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور از افزایش ۲ تا ۵۵ درصدی بودجه نهادهای فرهنگی حکایت دارد اما میزان رضایت دستگاههای مختلف از این افزایش یکسان نیست.
رئیس جمهور روز یکشنبه ۲۷ دیماه لایجه پیشنهادی بودجه ۹۵ را تقدیم مجلس کرد. این لایحه آشکارا خواستار افزایش بودجه نهادهای فرهنگی – البته نه همه آنها – شده است و طبیعی است که نمود این درخواست در بودجه مستقیم دستگاههای متولی فرهنگ دیده شود.
برای نمونه بودجه پیشنهادی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به سال جاری (۹۴) با افزایش قابل توجهی روبرو شده است و این درحالی است که ظواهر امر حکایت از نارضایتی برخی دستگاههای فرهنگی از نرخ افزایش بودجه در لایحه ۹۵ دارد اما فعلا به دلیل درپیش بودن بررسی لایحه دولت در مجلس و امیدواری به اعمال برخی تغییرات متولیان این نهادها سکوت پیشه کردهاند.
در قیاس با سازمان اسناد و وزارت ارشاد سهم دیگر دستگاههای فرهنگی از این «افزایش بودجه» چقدر بوده و کمترین و بیشترین جهش متعلق به کدام دستگاه فرهنگی است؟
بودجه هر دستگاه چقدر افزایش داشته است؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال با نگاهی به نرخ تورم موجود و پیشبینی رشد ۵ درصدی اقتصادی کشور، ابتدا به صورت فهرستوار مروری بر تغییرات بودجهای در برخی نهادهای فرهنگی خواهیم داشت؛
– بودجه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سال آینده ۱۰.۱۲۵.۳۹۷ میلیون ریال است که در مقایسه با بودجه سال جاری یعنی ۷.۶۹۳.۲۰۷ میلیون ریال، رقمی معادل ۲.۴۳۲.۱۹۰ میلیون ریال افزایش را نشان میدهد.
– بودجه پیشنهادی سازمان تبلیغات اسلامی برای سال آینده ۳.۱۴۰.۵۲۲ میلیون ریال است که در مقایسه با بودجه سال جاری یعنی ۲.۶۰۵.۵۵۹ میلیون ریال، رقمی معادل ۵۳۴۹۶۳ میلیون ریال افزایش را نشان میدهد.
نظرات